SIMKAD TONEWOW-Excel (TWE)


Web ini dibawakan oleh: Mazelan Abas Wasap:01159055555

Pengaktifan Simkad TWE.

✅ Anda nak aktifkan simkad yang mana satu? Nak aktifkan simkad yg bernombor atau nak aktifkan simkad untuk kekal nombor lama anda sendiri?

✅ Simkad tonewow bernombor dekat depan simkad tu dah siap ada nombor dia sekali.

biztonewow.com Contoh Simkad Tonewow bernombor.

✅ Simkad tonewow kekal nombor lama (dalam bahasa english singkatannya dipanggil MNP) - dekat depan simkad tu kosong sahaja, tiada nombor. Maknanya itu simkad tonewow-MNP

biztonewow.com Contoh Simkad Tonewow MNP.

✅ Jika anda nak aktifkan simkad yg bernombor, ikuti cara2 dibawah ini.

AKTIFKAN SIMKAD BERNOMBOR


a. Pertama sekali Save/simpan dahulu nombor telefon Pusat Pengaktifan Simkad (DEC) 011-5907-5555 di dalam contact telefon anda.

b. Kemudian hantarkan 3 maklumat wajib dibawah ini ke no. WHATSAPP DEC. KLIK DISINI.

1. Gambar IC atau Passport yg original. Bukan yg photostat.

2. Gambar belakang simkad.

3. No.IDP Pengedar-TWE-8694

✅ Pastikan anda masukkan ID PENAJA IDP-TWE 8694 dengan betul. Kalau tersilap, pelanggan ini akan didaftarkan dibawah orang lain.

Maklumat tambahan (Option):
Maklumat tambahan ini, nak hantar boleh, tak hantar pun tak apa.

4. Maklumat bank/akaun number.
Sekiranya anda mempunyai minat utk menjadi pengedar di kemudian hari, digalakkan utk memberikan maklumat bank, supaya mudah utk Tonewow memasukkan komisyen kepada anda.

Tetapi jika anda keberatan memberikan maklumat ini, anda boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area. Ia agak susah lah sedikit, pasal anda kena belajar login member area dan tahu cara nak masukkannya sendiri.

5. Nama pewaris Khairat dan no. IC.
Penerima wang khairat kematian jika anda meninggal dunia. Terma dan Syarat disini. Tetapi jika anda keberatan memberikan maklumat ini, anda boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut kemudian.

Contoh wasap yg perlu dihantar:

tonewow

✅ Tunggu dalam satu jam, DEC akan beritahu jika pengaktifan berjaya dilakukan.

✅ Setelah simkad berjaya digunakan, anda sudah boleh masukkan simkad kedalam telefon anda.

✅ Anda digalakkan terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Cara2 untuk menggunakan simkad ini, anda boleh rujuk disini. KLIK DISINI.

✅ Jika anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, anda boleh rujuk dan belajar disini. KLIK DISINI.

✅ Untuk mendapatkan perkembangan terkini tentang simkad Tonewow ini, rakan2 digalakkan untuk mendaftar masuk ke Sekolah Tonewow-Excel (TWE) didalam group telegram.

✅ Kalau anda belum ada telegram lagi, sila install dahulu di play store.

biztonewow.com

✅ Jika anda nak aktifkan simkad untuk kekal nombor lama anda pula, ikuti cara2 dibawah ini.

AKTIFKAN SIMKAD - KEKAL NOMBOR LAMA (MNP)


✅ Simkad tonewow kekal nombor lama (dalam bahasa english singkatannya dipanggil MNP) - dekat depan simkad tu kosong sahaja, tiada nombor. Maknanya itu simkad tonewow-MNP

biztonewow.com Contoh Simkad Tonewow MNP.

Terdapat 2 syarat penting yg perlu anda patuhi sebelum memulakan proses MNP ini.
1. Dulu masa anda daftarkan Nombor lama anda, mestilah menggunakan ic anda sendiri.

2. Semua nombor dari telko lain boleh dikekalkan, kecuali daripada Digi sahaja. Nombor Digi tak boleh dikekalkan kedalam simkad Tonewow.

✅ Jika anda memenuhi 2 syarat tersebut, maka anda boleh kekalkan nombor lama kedalam simkad tonewow ini.

Ikuti cara-cara dibawah ini:

a. Save/simpan dahulu nombor telefon Pusat Pengaktifan Simkad (DEC) 011-5907-5555 di dalam contact telefon anda.

b. Hantarkan 3 maklumat wajib dibawah ini ke no. WHATSAPP DEC. KLIK DISINI.

1. Gambar IC atau Passport yg original. Bukan yg photostat.

2. Gambar belakang simkad.

3. No.IDP Pengedar-TWE-8694

✅ Pastikan anda masukkan ID PENAJA IDP-TWE 8694 dengan betul. Kalau tersilap, pelanggan ini akan didaftarkan dibawah orang lain.

4. Nombor telefon lama anda dan syarikat telco.

Maklumat tambahan (Option):
Maklumat tambahan ini, nak hantar boleh, tak hantar pun tak apa.

5. Maklumat bank/akaun number.
Sekiranya anda mempunyai minat utk menjadi pengedar di kemudian hari, digalakkan utk memberikan maklumat bank, supaya mudah utk Tonewow memasukkan komisyen kepada anda.

Tetapi jika anda keberatan memberikan maklumat ini, anda boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area. Ia agak susah lah sedikit, pasal anda kena belajar login member area dan tahu cara nak masukkannya sendiri.

6. Nama pewaris Khairat dan no. IC.
Penerima wang khairat kematian jika anda meninggal dunia. Terma dan Syarat disini. Tetapi jika anda keberatan memberikan maklumat ini, anda boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut kemudian.

Contoh wasap yg perlu dihantar:

tonewow

✅ Tunggu dalam satu jam, DEC akan beritahu jika permohonan kekal nombor lama berjaya dihantar ke telco lama.

✅ Dalam beberapa jam lagi, anda akan menerima satu SMS daripada telco lamanya melalui nombor lama tersebut. BUKAN ke simkad Tonewow. Simkad Tonewow belum boleh digunakan lagi.

✅ Anda perlu mengesahkan dan reply sms tersebut dengan betul dalam tempoh masa yg ditetapkan.

✅ Contoh2 SMS dari telco2 tertentu:

Jika anda pengguna Maxis anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Pls confirm yr request to leave Maxis, reply YES or N before 2019-04-25:23:44"

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Tolong sahkan permohonan anda untuk meninggalkan Maxis, sila jawab YES atau N sebelum 2019-04-25: Jam 11.44 malam"

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
Anda perlu balas (reply) YES sahaja. Semua huruf besar.

Jika anda pengguna Celcom anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Hello, apa khabar? Please confirm your request switch to another network. Reply YES or NO before 16/02/2017 23:37:50 Thank you. Sincerely Celcom"

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Hello, apa khabar? Tolong sahkan permohonan anda untuk bertukar kepada rangkaian yang lain. Jawan YES atau NO sebelum 16/02/2017 11:37 malam. Terima Kasih. Ikhlas dari Celcom "

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
Anda perlu balas (reply) YES sahaja. Semua huruf besar.

Xox

Jika anda pengguna XOX/OneXOX anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Your request to leave XOX Mobie received, reply YES to proceed/ NO to cancel. Request will be cancelled if no reply by 16:08:09 09/05/2019."

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Permohonan anda untuk meninggalkan XOX Mobile telah diterima, sila balas YES untuk meneruskan/ NO untul membatalkan. Permohonan ini akan dibatalkan sekiranya tiada balasan sehingga 4:08 petang 09/05/2019."

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
Anda perlu balas (reply) YES sahaja. Semua huruf besar.
Jika anda pengguna TuneTalk anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Pls confirm your request to leave Tune Talk, reply Y or N before Tue Aug 04 02:29:59 MYT 2015 and send it to 2233"

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Tolong sahkan permohonan anda untuk meninggalkan Tune Talk, balas Y atau N sebelum Selasa Ogos 2;29 pagi MYT(Masa di Malaysia) 2015 dan hantarkan ke 2233"

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
JANGAN reply daripada SMS yang dihantar, tetapi anda kena buka message SMS baru. Taipkan Y sahaja dan hantarkan ke 2233
Jika anda pengguna U-Mobile anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"Please confirm your request to leave U Mobile. Reply YES or N before 07/04/2016 09:28"

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"Tolong sahkan permohonan anda untuk meninggalkan U Mobile. Balas YES atau N sebelum 07/04/2016 9:28 pagi"

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
Anda perlu balas (reply) YES sahaja. Semua huruf besar.
Jika anda pengguna RedOne anda akan menerima SMS seperti dibawah ini.

biztonewow.com
SMS didalam Bahasa Inggeris;
"RM0 redONE: Please confirm your request to leave redONE, reply MNP Yes or MNP No before 2019/06/03 15:23:03 and send it to 23388."

Maknanya dalam Bahasa Malaysia;
"RM0 redONE: Tolong sahkan permohonan anda untuk meninggalkan redONE, balas MNP Yes atau MNP No sebelum 2019/06/03 15:23:03 dan hantarkan jawapan itu ke 23388"

Arahan dan Tindakan untuk anda ambil:
JANGAN reply daripada SMS yang dihantar, tetapi anda kena buka message SMS baru. Taipkan MNP Yes sahaja dan hantarkan ke 23388
Jika anda pengguna telefon dari telco selain daripada yang saya tunjukkan diatas, anda perlu baca betul2 SMS pengesahan yang dihantar oleh telco lama anda, dan JAWAB DENGAN TEPAT mengikut arahan yang diberikan dalam tempoh waktu yang mereka tetapkan.


✅ Selepas menjawap SMS itu, anda perlu tunggu sehingga nombor lamanya tidak boleh digunakan lagi.

✅ Jika nombor lamanya tidak boleh digunakan lagi, bermakna PERMOHONAN KEKAL NOMBOR LAMA telah COMPLETE dan BERJAYA.

✅ Barulah masukkan simkad Tonewow MNP kedalam handphone dan sepatutnya simkad Tonewow ini sudah pun memiliki nombor lama.

✅ Selagi simkad lama masih boleh digunakan, jangan masukkan simkad tonewow lagi, kerana kemungkinan permohonan tidak berjaya atau pun ditolak.

✅ Jika anda tidak sempat nak reply SMS dalam masa yg ditetapkan, sila hantar semula permohonan kekal nombor lama ini ke DEC.

✅ Anda digalakkan terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Cara2 untuk menggunakan simkad ini, anda boleh rujuk disini. KLIK DISINI.

✅ Jika anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, anda boleh rujuk dan belajar disini. KLIK DISINI.

✅ Untuk mendapatkan perkembangan terkini tentang simkad Tonewow ini, rakan2 digalakkan untuk mendaftar masuk ke Sekolah Tonewow-Excel (TWE) didalam group telegram.

✅ Kalau anda belum ada telegram lagi, sila install dahulu di play store.

biztonewow.com


Peringatan:
Setelah anda berjaya mengaktifkan simkad Tonewow anda, dibawah ini terdapat beberapa tips penting utk langkah seterusnya:

1. Jika anda ingin belajar menyeluruh tentang simkad dan bisnes Tonewow ini, anda perlu luangkan masa untuk baca keseluruhan website ini.
www.biztonewow.com/pengedar

2. Untuk anda mendapat maklumat terkini mengenai Tonewow, anda perlu sertai group Telegram ini:
Sekolah Tonewow.

3. Untuk anda bertanya apa2 jua soalan mengenai Tonewow ini, anda perlu sertai group Telegram ini:
Kelas Tonewow-Excel.



Website ini dimiliki sepenuhnya oleh biztonewow.com
dan dibawakan oleh: Mazelan Abas Wasap:01159055555