Dibawakan: Mazelan Abas Tel: 01159055555

SIMKAD TONEWOW-Excel (TWE)


biztonewow.com Contoh Simkad Tonewow.

Panduan Pengedar (Dealer)


Untuk jadi seorang pengedar yang berjaya, anda perlu belajar pengetahuan2 asas bisnes ini.

Disini saya kongsikan mana2 ilmu yang saya ada, berdasarkan pengalaman selama saya didalam bisnes ini, khas untuk anda.

Untuk belajar klik disetiap tajuk dibawah ini.

Didalam web ini banyak penerangan yg menggunakan video2. Maka utk mendapat penerangan yg jelas, pastikan anda lihat video pada mode maximize.

tonewow

Terima Kasih.
Daripada : Mazelan Abas
Tel: 01159055555
Shah Alam, Selangor

✅ Sebagai pengedar, anda perlu tahu cara menggunakan simkad ini dan pakej2 yg ditawarkan.

✅ Bahagian ini juga akan memberitahu jika ada pakej2 baru yg dikeluarkan oleh Tonewow.

Panduan Menggunakan Simkad Ini.

✅ Check Baki KREDIT: Dail *126#
✅ Menu Utama: *128#

Top-up kredit atau tambah nilai kredit.
a. Anda boleh topup simkad ini dimana-mana kedai yang menjual topup atau juga melalui online banking seperti maybank2u atau cimbckick.

b. Pastikan anda minta topup Digi, JANGAN MINTA TOPUP TONEWOW. Tiada siapa yg jual topup Tonewow.

c. Terdapat berbagai2 nilai topup di kedai. Anda boleh topup RM10, RM30, RM50 atau RM100.

d. Apabila anda topup, semuanya akan dimasukkan kedalam KREDIT anda.

Langgan pakej.
a. Apabila KREDIT anda sudah banyak, anda di nasihatkan untuk beli Pakej Langganan yg sesuai dengan kegunaan anda.

b. Dengan melanggan pakej2 tertentu, dapat menjimatkan penggunaan kredit anda.

c. Pastikan KREDIT anda lebih daripada nilai pakej.

d. Kalau KREDIT anda kurang kena topup dahulu.

e. Senarai2 pakej yg ada:

1. Pakej RM10.
😘 Ia dipanggil TDS10
😘 1.5 Gb Data Internet.
😘 25 minit call KESEMUA rangkaian.
😘 Tahan 10 hari.

2. Pakej RM30.
😘 Ia dipanggil TDS30
😘 8 Gb Data Internet.
😘 12.5 jam (750 minit) call KESEMUA rangkaian.
😘 Tahan 32 hari.

3. Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

4. Pakej RM120.
😘 Ia dipanggil TDS120
😘 156 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

f. Cara melanggan pakej2 diatas.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej anda.


Bantuan.
Sekiranya anda menghadapi masalah teknikal mengenai simkad ini, sila dapatkan bantuan melalui saluran dibawah ini:

tonewow

Mengapa anda perlu manjadi Pengedar Simkad Tonewow-Excel (TWE).

1. Terlalu mudah untuk menjadi pengedar.
Hanya jadi pengguna sahaja.

✅ Cuba anda bayangkan berapa lama anda menjadi pengguna simkad Maxis, Celcom, UMobile, RedOne, dan macam2 lagi. Mungkin setahun, 2 tahun, 5 tahun atau 10 tahun?

✅ Adakah mereka membenarkan anda untuk menjadi pengedar mereka?
Jawapannya tidak. Anda perlu modal yg besar untuk memohon menjadi pengedar mereka.

✅ Tetapi hanya sebagai pengguna simkad tonewow-Excel (TWE) sahaja, automatik anda adalah seorang pengedar simkad ini. Gunakan peluang keemasan ini untuk membabitkan diri dalam bisnes telekomunikasi.

✅ Duit keuntungan dalam industri ini sangat banyak rakan2 semua. Kalau kita tak ambil, orang lain akan ambil. Kita hanya jadi penyumbang sahaja kepada keuntungan tersebut.

mazelan abas

2. Pelanggan ada didepan mata kita.
Mungkin anda terfikir nak jual kat sapa ya?

✅ Rakan2, saya nak beritahu, pelanggan anda, ada disekeliling anda sekarang ini. Ahli keluarga, rakan2 sekerja, adik beradik, saudara-mara, semua mereka adalah penggunakan telefon. Jual pada mereka, suruh mereka gunakan simkad tonewow-Excel (TWE).

✅ Anda boleh berikan beberapa sebab mengapa mereka MESTI gunakan simkad ini.

a. Simkad ini sangat jimat berbanding simkad2 yg lain. Contohnya hanya dengan RM50 sebulan, mereka boleh dapat 89 Gb data dan unlimited call kesemua rangkaian.

b. Kalau simkad yg mereka gunakan sekarang kurang laju speednya, suruh mereka cuba simkad tonewow-Excel (TWE) ini. Sebab ia menggunakan speed 4G+, sepatutnya sangat laju.

c. Bila mereka dah selesa menggunakan simkad tonewow-Excel (TWE), (sebab ia datang dengan nombor baru), barulah kita akan usahakan untuk kekalkan nombor lama mereka, jika mereka mahu.

d. Selama ini kalau mereka topup, kompani telefon yang akan dapat untung berbilion2 ringgit, tapi sekarang kalau mereka topup anda akan dapat komisyen. Terutama anak2 anda, kalau selama ini mereka topup, kompani yg untung, GUNAKAN simkad ini, kalau mereka topup, sekurang2nya anda akan dapat untung. Malahan duit topup pun kadang2 anda yg bagikan.

e. Suatu hari nanti, jika mereka mula mencari2 bisnes yg sesuai untuk cari duit tambahan, sekurang2nya mereka boleh terus mulakan sebagai pengedar simkad tonewow-Excel (TWE). Tak perlu nak keluar modal, nak setup apa2 bisnes, tak perlu modal nak buka ofis, tak perlu modal nak buka kedai. Semua tu memerlukan modal yg besar untuk memulakan sesuatu bisnes.

f. Satu2nya simkad yg menyediakan khairat kematian sehingga RM2,000. Kenapa tak mahu cuba simkad ini?

3. Jual sekali, untung berkali-kali. (Pasif Income).
Sebagai pengedar simkad tonewow-Excel (TWE) ini, jika anda berjaya menjual pada seorang sahaja, anda akan dapat komisyen selagi dia topup simkad tersebut. Maknanya anda jual sekali, tapi anda akan dapat duit berkali-kali.

✅ Lagi ramai pengguna anda, lagi ramai orang topup, lagi banyak komisyen anda. Anda boleh usahakan bisnes ini bersungguh2 selama setahun dua, selepas itu akan boleh menikmati komisyen bulanan yg tinggi. Walau pun ketika itu anda sudah berhenti menambah bilangan pelanggan anda.

✅ Ini contoh komisyen yg diterima oleh salah seorang pengedar simkad ini, ia mengusahakan ketika tahun 2010 lagi. Selepas 2 tahun beliau berusaha menambahkan pelanggan, beliau berhenti mencari pelanggan, tetapi selepas itu komisyen beliau masih diperolehi hingga ke hari ini.

mazelan abas
✅ Walaupun anda berhenti menambahkan pelanggan, mana mungkin pelanggan anda berhenti topup simkad mereka.

✅ Komisyen pasif seperti ini, sebenarnya juga sebagai persiapan dikala susah. Mungkin sekarang ini anda masih bekerja, anda boleh menyara diri sendiri dan keluarga dengan hasil gaji dari pekerjaan tersebut.

✅ Apa kata anda sakit sehingga tak boleh kerja? Apa kata anda dibuang kerja? Apa kata anda meninggal sehingga tiada apa yg ingin ditinggalkan utk keluarga kecuali hutang? Komisyen pasif inilah biasanya yg menjadi asebab penyelamat atau kelegaan diwaktu susah. Tapi komisyen pasif ini tidak akan menjadi besar jika anda tidak mulakan sekarang.

4. Modal yang kecil.
Modal untuk memulakan bisnes ini hanyalah menjadi pengguna terlebih dahulu. Kalau anda beli sekeping sahaja, harganya lebih kurang RM20. Maknanya untuk mendapat lesen menjadi pengedar simkad tonwow-Excel (TWE) hanyalah RM20.

✅ Mungkin anda perlu beli beberapa keping untuk mula menjual kepada orang lain, kalau tak ada simkad macamana nak jual pada orang lain kan?. Katalah anda nak mulakan dengan 5 keping, jadi anda kena keluar lebih kurang RM100. Itulah modalnya diperingkat awal.

✅ Bila habis dijual 5 keping tersebut, gunakan duit tu untuk beli semula 5 keping. Jadi itulah modal anda yg perlu dikeluarkan. Bukannya besar sangat.

mazelan abas
5. Kerjanya MUDAH, hanya jual simkad.
Kerja anda mudah, hanya jual simkad, bukan jual topup ya!

✅ Topup Digi ada dijual dikedai2, anda tak perlu jual topup. Anda hanya jual simkad, bila mereka topup anda dapat komisyen. Lagi ramai pelanggan, lagi banyak komisyen anda. Itu sahaja yg perlu anda tahu.

✅ Bagaimana cara nak jual?
Ikut mana cara menjual yang anda selesa.

➯ Ada yg hanya menjual dengan cara sembang2 dengan kawan2. Buat secara sambil2 sahaja.

➯ Ada yg menjual hanya lalu facebook dan website sahaja.

➯ Ada yg menjual dengan cara sebarkan flyier banyak2.

➯ Ada yg menjual dengan cara buka booth dipasar2 malam dan didepan2 bank.

➯ Ada juga yg siap buka office jualan.

➯ Ada juga yang suka buat talk, buat ceramah, kumpulkan orang dan beri penerangan.

➯ Ada yg suka buat table talk.

Macam2 cara boleh dilakukan, terpulang kepada keselesaan anda. Pokok pangkalnya, boleh jual.

biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com

6. Komisyennya boleh diwarisi.
Jika anda meninggal dunia, komisyen dalam tonewow-Excel (TWE) ini boleh diwariskan.

✅ Katalah komisyen anda setiap bulan sudah mencecah RM10,000. Jika anda meninggal dunia, komisyen tersebut akan tetap dapat dan diberikan kepada pewaris anda. Mungkin anda tidak sempat meninggalkan harta yang banyak, mungkin anak kecil2 lagi, tetapi dengan komisyen ini mungkin dapat memudahkan keluarga anda utk meneruskan kehidupan.

✅ Nasihat saya buatlah bisnes ini. Saya sudah lihat dengan mata kepala saya sendiri, berapa ramai balu2 yg ditinggalkan oleh suami mereka masih dapat meneruskan kehidupan seperti biasa, walau pun mereka tidak bekerja, walaupun suami mereka tidak meninggalkan harta yang banyak utk mereka. Mereka meneruskan kehidupan seharian hanya dengan komisyen daripada bisnes ini sahaja.

✅ Jangan lupa tuan, gaji dari perkerjaan suami tidak boleh diwariskan. Biarlah suami kerja sebagai lawyer atau doktor sekali pun, suami meninggal, isteri tak dapat gaji suami dia tau.

✅ Saya nasihatkan, jika web ini dibaca oleh para isteri, kalau suami tak punya banyak harta, hutang masih keliling pinggang, nasihatkan suami utk buat bisnes ini.

✅ Kalau isteri meninggal dulu, biasanya suami seperti biasa boleh meneruskan kehidupan. Tapi kalau suami meninggal dulu, isteri pulak tak ada kerja, anak pulak masih ramai, hutang pulak masih banyak, suruhlah suami tu buat bisnes ini, dan pastikan dia letakkan nama pewaris adalah nama anda. Kalau tidak melencong pulak duit tu. Manalah tau suami tu ramai pulak isterinya. Berebut kesudahnya.


MyWOW Apps.

✅ MyWoW Apps adalah satu applikasi yang dibuat untuk memudahkan anda sebagai pengguna dan juga pengedar.

✅ Sebagai pengguna, dengan apps ini anda boleh check baki kredit, baki pakej yg anda langgan, utk melanggan pakej.

✅ Sebagai pengedar. anda boleh check komisyen, boleh daftarkan pelanggan baru, boleh kekalkan nombor lama, boleh check pelanggan anda (Downline anda), boleh follow-up jika mereka terlupa top-up dan macam2 lagi.

✅ Install MyWOW Apps dari Play-Store, Google-Play atau Apple-Store.

tonewow

✅ Login menggunakan no.IC atau passport anda.

tonewow

Member Area (Web Utk Pengedar).


Didalam member area ini, anda boleh:
✅ Lihat komisyen anda dgn lebih detail.
✅ Lihat maklumat downline anda.
✅ Memasukkan maklumat bank anda.
✅ Memasukkan nama pewaris.
✅ Mendaftarkan orang baru.

✅ Untuk login kedalam member area anda KLIK DISINI.
www.tonewow.net/temms/twmain

✅ Gunakan IC/Passport/password yg sama dgn mywow.

✅ Menu utama

biztonewow.com
Incentif - Untuk melihat komisyen anda.
Subcriber - Untuk melihat siapa dibawah rangkaian anda.
biztonewow.com
Memasukkan akaun bank.

Klik di Subscriber Care - My Profile - Scroll ke bawah hingga jumpa:

Bank Account Information.

Jika ruangan ini masih kosong, anda perlu isikan dengan maklumat bank akaun anda dan klik UPDATE.

✅ Dibahagian My Profile ini anda juga perlu isikan ruangan:
Beneficiary Information.
Jika anda meninggal dunia, komisyen bulanan anda akan diwariskan pada penama ini.

Khairat Information.
Jika anda meninggal dunia, waris terdekat anda akan menerima sumbangan sehingga RM2,000.
(Tertakluk terma dan syarat)

Syarat untuk jadi pengedar.
✅ Sekiranya anda sudah menggunakan simkad Tonewow-Excel (TWE) ini (didaftarkan atas nama anda), walaupun sekeping, secara automatik anda layak menjadi pengedar atau dealer.

✅ Bila2 masa anda sudah boleh mempromosikan kepada orang lain.

✅ Sekiranya anda mendapat pelanggan baru, maka, jika mereka topup, anda layak mendapat komisyen.

Syarat layak dapat komisyen.
✅ Syarat utk melayakkan anda mendapat komisyen (sekiranya anda sudah ada pelanggan), anda sendiri perlu topup simkad yg anda gunakan sebanyak minima RM30 pada bulan setiap bulan.

✅ Jika komisyen anda naik, anda berpeluang untuk dinaikkan pangkat didalam tonewow ini, bila pangkat anda naik, % percen komisyen anda naik, dan syarat minima topup utk melayakkan anda dapat komisyen juga akan naik. (Akan diterangkan kemudian).


Jika anda menjual simkad ini kepada seorang pelanggan, anda akan memperolehi beberapa jenis keuntungan:

1. Keuntungan Runcit:
Untung runcit sebanyak RM5. (Beli RM20, jual RM25)

2. Keuntungan Penajaan (Fast Track):
Kompani memberi insentif diantara RM4-RM8 atas seorang pelanggan.

3. Komisyen Topup:
Setiap kali pelanggan anda tadi topup sahaja simkad mereka walau dimana sekali pun, anda akan mendapat 5%-10% komisyen daripada jumlah topup mereka.

4. Bonus Rangkaian:
Sekiranya pelanggan anda tadi juga berminat menjadi pengedar simkad tonewow, anda juga akan mendapat komisyen sekurang-kurangnya 3% dari jumlah keseluruhan topup pelanggan mereka.

5. Kemasukkan komisyen:
Keuntungan ini akan dikumpulkan setiap bulan dan akan dimasukkan kedalam bank akaun anda pada bulan hadapannya.

6. Kenaikkan Pangkat:
✅ Kalau komisyen anda mencecah RM200, pangkat anda naik ke Junior Center. Komisyen +1% hingga infiniti level. Minima topup anda sendiri setiap bulan adalah RM60.

✅ Kalau komisyen anda mencecah RM500, pangkat anda naik ke Service Center. Komisyen +2.5% hingga infiniti level. Minima topup anda sendiri setiap bulan adalah RM80.

✅ Kalau komisyen anda mencecah RM3,000, pangkat anda naik ke Branch. Komisyen +5% hingga infiniti level. Minima topup anda sendiri setiap bulan adalah RM100.

✅ Kalau Branch menjalankan tugas dengan baik (menepati syarat2 oleh HQ), pangkat anda akan dinaikkan ke Business Partner. Akan bonus tambahan dari HQ. Minima topup anda sendiri setiap bulan adalah RM150.

Tip utk komisyen tinggi.

✅ Taja pengguna di Level-1
✅ Berikan website www.biztonewow.com/dealer.php
✅ Tinggalkan mereka,
✅ Taja pengguna seterusnya di Level-1,
✅ Berikan website www.biztonewow.com/dealer.php
✅ Tinggalkan mereka,
..ulang seperti diatas...

Tip utk dapat komisyen 3x ganda

Auto-Topup Bulanan.

✅ Tonewow ada menyediakan kemudahan auto-topup bulanan.

✅ Supaya anda tidak pening2 kepala nak kena topup setiap bulan.

✅ Auto-topup ini hanya akan berfungsi sekiranya komisyen anda sudah melebihi RM30 pada bulan sebelumnya.

✅ Setting auto-topup hanya boleh dilakukan didalam Member Area sahaja.

✅ Untuk login kedalam member area anda KLIK DISINI.


Tonewow-Excel (TWE) mempunyai beberapa jenis simkad.

1. Simkad TWE LITE PACK.
Harga Jualan : RM10
Harga Pengedar : RM8
Kriteria: Bernombor. Kosong didalamnya, perlu topup dahulu sebelum boleh digunakan.

2. Simkad TWE PUSH PACK.
Harga Jualan : RM25
Harga Pengedar : RM18
Kriteria: Bernombor. Didalamnya sudah ada 1 Gb data dan 110 minit masa memanggil.

😊 Kami amat menggalakkan anda menjual simkad PUSH PACK ini kerana komisyen anda akan cepat naik.

3. Simkad TWE BIZ PACK.
Harga Jualan : RM100
Harga Pengedar : RM90
Kriteria: Bernombor. Didalamnya sudah ada kredit RM30.

4. Simkad TWE LITE MNP.
Harga Jualan : RM10
Harga Pengedar : RM8
Kriteria: Untuk kekal nombor lama. Kosong didalamnya, perlu topup dahulu sebelum boleh digunakan.

5. Simkad TWE PUSH MNP.
Harga Jualan : RM25
Harga Pengedar : RM18
Kriteria: Bernombor. Untuk kekal nombor lama. Didalamnya sudah ada 1 Gb data dan 110 minit masa memanggil.

😊 Kami amat menggalakkan anda menjual simkad PUSH MNP ini kerana komisyen anda akan cepat naik.

6. Simkad TWE MNP SPECIAL.
Harga Jualan : RM10
Harga Pengedar : RM10
Kriteria: Untuk mengekalkan nombor lama dari simkad tonewow.

7. Simkad TWE GANTI/REPLACEMENT.
Harga Jualan : RM10
Harga Pengedar : RM10
Kriteria: Untuk menggantikan simkad yang hilang dan masih aktif.

✅ Tambah: + RM10 kos penghantaran.
✅ Bank-in ke dalam akaun dibawah ini.

biztonewow.com MayBank 162526067564 (Mazelan Abas)

biztonewow.com CIMB 7017409547 (Mazelan Abas)

✅ Setelah anda bank-inkan jumlah yg betul, hantarkan maklumat dibawah ini ke no. WASAP 011-5907-5555 KLIK DI SINI.

✅ Senarai jenis simkad dan Kuantiti
✅ Nama penuh
✅ Alamat penuh penghantaran.
✅ No. Tel penerima.
✅ Gambar resit bank-in.

Peringatan:
➲ Simkad yang dibeli tidak boleh dipulangkan semula.

➲ Simkad ini akan dihantar kepada anda menggunakan pos ekpress J&T.

✅ Mendaftarkan dan mengaktifkan simkad untuk pelanggan baru, ada 2 cara. Anda boleh pilih mana2 cara yang ada selesa.

✅ Cara pertama, adalah dengan menggunakan perkhidmatan DEC.

✅ DEC adalah Data Entry Center. DEC mempunyai beberapa orang staff yang sedia berkhidmad untuk mengaktifkan simkad anda.

✅ DEC bekerja setiap hari dari pukul 8 pagi hingga ke pukul 12 tengah malam.

✅ Mereka bekerja 7 hari seminggu dan 365 setahun.

✅ Cara kedua, adalah anda sendiri yang mengaktifkannya.

✅ Kalau anda malas nak guna perkhidmatan DEC, anda sendiri boleh mengaktifkan simkad pelanggan anda menggunakan mywow.
(Bahagian ini anda akan diajar dibahagian terusnya.)

✅ Untuk aktifkan simkad pelanggan baru juga ada dua pilihan.
1. Pertama pelanggan yg ingin menggunakan nombor baru.
2. Kedua pelanggan yg ingin kekalkan nombor lama.

✅ Bahagian ini akan menerangkan cara mendaftar/aktifkan simkad pelanggan baru anda dengan menggunakan perkhidmatan DEC sahaja.

✅ Save/simpan dahulu nombor telefon Data Entry Center (DEC) 011-5907-5555 di dalam contact telefon anda.

✅ Hantarkan 3 maklumat wajib dibawah ini ke no. WHATSAPP DEC. KLIK DISINI.

Maklumat yang wajib dihantar:
1. Gambar IC atau Passport pelanggan anda.
Pastikan IC/Passport itu yg asli, bukan yg photostat. Menggunakan IC photostat adalah satu kesalahan dan boleh didenda sehingga RM50,000.

2. Gambar belakang simkad.

3. No.IDP ANDA/PENAJA. (TWE-XXXXXXXX)

✅ Pastikan anda masukkan ID PENAJA IDP-TWE XXXXXXX dengan betul. Kalau tersilap, pelanggan ini akan didaftarkan dibawah orang lain.

✅ Kesalahan no. IDP TIDAK DAPAT DIBETULKAN.

✅ Jadi pastikan sebelum anda hantar wasap pendaftaran ke DEC, pastikan, pastikan, pastikan no. IDP yg diletakkan adalah betul.

Maklumat tambahan (Option):
Maklumat tambahan ini, nak hantar boleh, tak hantar pun tak apa.

4. Maklumat bank/akaun number.
Sekiranya pengguna baru anda ini mempunyai minat utk menjadi pengedar di kemudian hari, mereka digalakkan utk memberikan maklumat bank, supaya mudah utk Tonewow memasukkan komisyen kepada mereka.

Tetapi jika mereka keberatan memberikan maklumat ini, mereka boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area. Ia agak susah lah sedikit, pasal mereka kena belajar login member area dan tahu cara nak masukkan sendiri.

5. Nama pewaris Khairat dan no. IC.
Jika apa2 berlaku pada pengguna dan memenuhi terma dan syarat, sumbangan khairat akan disalurkan kepada pewaris. Tetapi jika mereka keberatan memberikan maklumat ini, mereka boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area.

Contoh wasap yg perlu dihantar:

tonewow

✅ Tunggu dalam satu jam, DEC akan beritahu jika pengaktifan berjaya dilakukan.

✅ Setelah simkad berjaya digunakan, anda suruh pelanggan masukkan simkad kedalam telefon mereka.

✅ Galakkan pelanggan anda terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Beritahu pelanggan anda, cara2 untuk menggunakan simkad ini, anda boleh rujuk disini. www.biztonewow.com/use.php

✅ Jika pelanggan anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, dia boleh rujuk dan belajar disini. www.biztonewow.com/dealer.php

PERINGATAN
JANGAN sesekali mendaftarkan pelanggan tanpa persetujuan mereka. Sekiranya pihak berkuasa (Pihak Polis atau SKMM) ingin membuat pemeriksaan atau pengesahan tentang keaslian IC/Passport pelanggan, kami akan menyerahkan proses tersebut kembali kepada anda.


✅ Proses kekal nombor lama KNL atau dalam bahasa english dipanggil MNP. Ini merupakan satu proses yang amat penting untuk setiap pengedar belajar dan tahu cara utk melakukannya.

✅ Kebanyakkan pengguna baru mahu mengekalkan nombor lama mereka sebagai syarat untuk menggunakan simkad Tonewow ini.

✅ Jadi anda, sebagai pengedar perlu tahu bagaimana untuk memohon mengekalkan nombor lama menggunakan DEC.

✅ Simkad yg perlu digunakan adalah Simkad TWE-PUSH MNP.

Terdapat 2 syarat penting untuk proses MNP ini.
1. Dulu masa dia mendaftarkan Nombor lama, mestilah menggunakan ic dia sendiri.

2. Semua nombor dari telko lain boleh dikekalkan, kecuali daripada Digi sahaja. Nombor Digi tak boleh dikekalkan kedalam simkad Tonewow.

✅ Jika pelanggan anda memenuhi 2 syarat tersebut, maka anda boleh kekalkan nombor lamanya kedalam simkad tonewow ini.

1. Kekal nombor lama menggunakan DEC.

✅ Ikuti cara-cara dibawah ini:

a. Save/simpan dahulu nombor telefon Pusat Pengaktifan Simkad (DEC) 011-5907-5555 di dalam contact telefon anda.

b. Hantarkan 3 maklumat wajib dibawah ini ke no. WHATSAPP DEC. KLIK DISINI.

1. Gambar IC atau Passport pelanggan anda.
Pastikan IC/Passport itu yg asli, bukan yg photostat. Menggunakan IC photostat adalah satu kesalahan dan boleh didenda sehingga RM50,000.

2. Gambar belakang simkad pelanggan anda.

3. No.IDP Pengedar-TWE-XXXXXXXX

✅ Pastikan anda masukkan ID PENAJA IDP-TWE dengan betul. Kalau tersilap, pelanggan ini akan didaftarkan dibawah orang lain.

4. Nombor telefon lama anda dan syarikat telco pelanggan anda.

Maklumat tambahan (Option):
Maklumat tambahan ini, nak hantar boleh, tak hantar pun tak apa.

5. Maklumat bank/akaun number.
Sekiranya pelanggan anda mempunyai minat utk menjadi pengedar di kemudian hari, digalakkan utk memberikan maklumat bank, supaya mudah utk Tonewow memasukkan komisyen kepadanya.

Tetapi jika dia keberatan memberikan maklumat ini, dia boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut melalui member area. Ia agak susah lah sedikit, pasal dia kena belajar login member area dan tahu cara nak masukkannya sendiri.

6. Nama pewaris Khairat dan no. IC.
Penerima wang khairat kematian jika pelanggan anda meninggal dunia. Terma dan Syarat disini. Tetapi jika pelanggan anda keberatan memberikan maklumat ini, dia boleh memasukkan sendiri maklumat tersebut kemudian.

Contoh wasap yg perlu dihantar:

tonewow

✅ Tunggu dalam satu jam, DEC akan beritahu jika permohonan kekal nombor lama berjaya dilakukan.

✅ Jika berjaya, dalam beberapa jam lagi, pelanggan anda akan menerima satu SMS daripada telco lamanya melalui nombor lama tersebut.

✅ Pelanggan anda perlu mengesahkan dan reply sms tersebut dengan betul dalam tempoh masa yg ditetapkan.

✅ Selepas menjawap SMS itu, pelanggan anda perlu tunggu sehingga nombor lamanya tidak boleh digunakan lagi.

✅ Barulah dia masukkan simkad Tonewow MNP kedalam handphone.

✅ Jika pelanggan anda tidak sempat nak reply SMS dalam masa yg ditetapkan, sila hantar semula permohonan kekal nombor lama ini ke DEC.

✅ Galakkan pelanggan anda terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Beritahu pelanggan anda, cara2 untuk menggunakan simkad ini, dia boleh rujuk disini. www.biztonewow.com/use.php

✅ Jika pelanggan anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, dia boleh rujuk dan belajar disini. www.biztonewow.com/dealer.php

PERINGATAN
JANGAN sesekali mendaftarkan pelanggan tanpa persetujuan mereka. Sekiranya pihak berkuasa (Pihak Polis atau SKMM) ingin membuat pemeriksaan atau pengesahan tentang keaslian IC/Passport pelanggan, kami akan menyerahkan proses tersebut kembali kepada anda.


✅ Jika anda tidak mahu mengaktifkan simkad pelanggan baru anda menggunakan perkhidmatan DEC, anda boleh aktifkan SENDIRI simkad tersebut.

✅ Anda perlu menggunakan aplikasi MyWOW.


✅ Anda perlu pelajari video dibawah ini terlebih dahulu.


Terdapat satu penambahan maklumat baru yg dikeluarkan oleh HQ, dimana penerangannya tiada dalam video.

tonewow

SIM Prefix* adalah 9 nombor terawal dari Nombor siri yg penuh.

SIM Serial Number* adalah 11 nombor terakhir dari Nombor siri yg penuh.

Contoh simkad:
tonewow

Bila sudah selesai(Registration Successful), galakkan pelanggan anda terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Beritahu pelanggan anda, cara2 untuk menggunakan simkad ini, anda boleh rujuk disini. www.biztonewow.com/use.php

✅ Jika pelanggan anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, dia boleh rujuk dan belajar disini. www.biztonewow.com/dealer.php

PERINGATAN
1. JANGAN sesekali mendaftarkan pelanggan tanpa persetujuan mereka. Sekiranya pihak berkuasa (Pihak Polis atau SKMM) ingin membuat pemeriksaan atau pengesahan tentang keaslian IC/Passport pelanggan, kami akan menyerahkan proses tersebut kembali kepada anda.

2. Pastikan IC/Passport itu yg asli, bukan yg photostat. Menggunakan IC photostat adalah satu kesalahan dan boleh didenda sehingga RM50,000.


✅ Anda perlu pelajari video dibawah ini terlebih dahulu.


Terdapat satu penambahan maklumat baru yg dikeluarkan oleh HQ, dimana penerangannya tiada dalam video.

tonewow

SIM Prefix* adalah 9 nombor terawal dari Nombor siri yg penuh.

SIM Serial Number* adalah 11 nombor terakhir dari Nombor siri yg penuh.

Contoh simkad:
tonewow

✅ Jika berjaya, dalam beberapa jam lagi, pelanggan anda akan menerima satu SMS daripada telco lamanya melalui nombor lama tersebut.

✅ Pelanggan anda perlu mengesahkan dan reply sms tersebut dengan betul dalam tempoh masa yg ditetapkan.

✅ Selepas menjawap SMS itu, pelanggan anda perlu tunggu sehingga nombor lamanya tidak boleh digunakan lagi.

✅ Barulah dia masukkan simkad Tonewow MNP kedalam handphone.

✅ Jika pelanggan anda tidak sempat nak reply SMS dalam masa yg ditetapkan, sila hantar semula permohonan kekal nombor lama ini ke DEC.

✅ Galakkan pelanggan anda terus topup Digi RM50 dan langgan pakej TDS50 untuk dapatkan Pakej 80Gb dan unlimited call selama sebulan.

Pakej RM50.
😘 Ia dipanggil TDS50
😘 89 Gb Data Internet.
😘 Call KESEMUA rangkaian tanpa limit (Unlimited).
😘 Tahan 32 hari.

Cara melanggan pakej ini.
😘 Dail *128#
😘 Pilih 1 TONE WOW Plan
😘 Pilih 1 Internet, Voice and SMS Plan
😘 Pilih no. pakej TDS50.


✅ Beritahu pelanggan anda, cara2 untuk menggunakan simkad ini, anda boleh rujuk disini. www.biztonewow.com/use.php

✅ Jika pelanggan anda berminat untuk menjalankan bisnes sebagai pengedar simkad ini, dia boleh rujuk dan belajar disini. www.biztonewow.com/dealer.php

PERINGATAN
1. JANGAN sesekali mendaftarkan pelanggan tanpa persetujuan mereka. Sekiranya pihak berkuasa (Pihak Polis atau SKMM) ingin membuat pemeriksaan atau pengesahan tentang keaslian IC/Passport pelanggan, kami akan menyerahkan proses tersebut kembali kepada anda.

2. Pastikan IC/Passport itu yg asli, bukan yg photostat. Menggunakan IC photostat adalah satu kesalahan dan boleh didenda sehingga RM50,000.


Group Telegram: Sekolah Tonewow-Excel (TWE)
✅ Anda suka atau tidak, anda MESTI menyertai/ memasuki sekolah ini.

✅ Disini anda boleh belajar banyak perkara.

✅ KLIK gambar dibawah ini utk terus masuk ke Sekolah Tonewow-Excel (TWE):

biztonewow.com
Cara paling mudah untuk meningkatkan komisyen anda pada tahap yang laju adalah anda sentiasa menjaga, mengingatkan, menduplikasi dan menghantar mereka ke Sekolah Tonewow-Excel (TWE) ini.

Apabila mereka semakin berjaya, anda sendiri akan tumpang tempias kejayaan mereka.

Disini saya tunjukkan beberapa perkara penting yg boleh anda bantu rangkaian anda untuk berjaya.


Group Telegram: Sekolah Tonewow-Excel (TWE)
biztonewow.com
Anda sendiri hantar dan masukkan rangkaian anda ke Sekolah Tonewow-Excel (TWE) didalam group Telegram secara sukarela atau pun secara paksa.

Pertama, sekolah ini percuma, tiada dikenakan bayaran.
Kedua, apa akan jadi kalau anak2 tidak pergi ke sekolah.

Disini saya tunjukkan cara2 untuk masukkan rangkaian anda ke group telegram ini.

a. Mula2 sekali cuba save kan nombor downline anda seramai mungkin didalam handphone anda. Anda boleh dapatkan nombor telefon mereka samada didalam mywow-geneology atau yg paling lengkap didalam member area -geneology.

b. Hubungi mereka melalui wasap dan hantarkan link ini untuk mereka terus memasuki sekolah ini:
https://t.me/tonewowgma2u

c. Anda sendiri masuk kedalam group ini, klik di nama sekolah ini:
biztonewow.com

d. Klik di Add Member
biztonewow.com

e. Masukkan nama rangkaian dibawah anda yang masih belum menyertai sekolah ini lagi.


✅ Jika ada rangkaian anda yang simkad mereka dah masuk pending expiry, bantu ingatkan mereka.

✅ Jika ada yg dah kuning, maknanya sudah PENDING EXPIRY, iaitu tunggu masa nak expired.

✅ Mungkin mereka ada hal2 penting, dan menyebabkan mereka terlupa nak topup.

✅ Sekaranglah peranan anda sebagai upline yang bertanggung jawab amat penting untuk bantu mengingatkan mereka.

✅ Hantarkan satu wasap utk mengingatkan mereka.

1. Cara-cara utk check status simkad mereka:
a. Login ke dalam MyWOW anda.
biztonewow.com
b. Klik di Genealogy anda. biztonewow.com
c. Klik di Pending Expiry. biztonewow.com
Dibawahnya akan keluar senarai rangkaian anda yg simkad mereka sudah hampir nak expired.

2. Contoh Follow-up dengan mereka melalui wasap.

Ini contoh cara kita bantu mengingatkan mereka jika terlupa topup.

biztonewow.com

WEB-PROMOSI:
✅ Web-promosi adalah satu website untuk anda mempromosikan simkad tonewow ini melalui online.

✅ Jika anda tahu buat website sendiri, atau tahu buat facebook page sendiri, amatlah digalakkan.

✅ Tanpa website, agak sukar sedikit untuk anda membuat penerangan tentang simkad tonewow ini.

✅ Tapi kalau anda tak tahu nak buat website sendiri, disini ada disediakan satu website-promosi secara percuma utk anda.

✅ Anda nak mohon boleh, tak mahu memohon pun boleh.

✅ Anda nak guna boleh, tak mahu guna pun boleh, sebab ia diberikan secara percuma kepada semua.

✅ Tapi, sebelum anda memohon web promosi tersebut, anda check dahulu samada anda sudah memohon sebelum ini atau belum. Kalau anda dah ada website ini, anda sudah tidak perlu memohon lagi.

✅ Cara utk check samada anda sudah ada atau belum website ini, anda perlu taip link ini di internet:
www.biztonewow.com/xxxxxx
dimana xxxxx adalah no. ID TWE anda.

biztonewow.com

Kalau dia keluar nama anda, maknanya ada sudah memiliki web-replika ini.

biztonewow.com
Tetapi, kalau masih keluar nama Mazelan Abas, maknanya anda belum memiliki web-replika ini lagi. Anda boleh memohon web-promosi ini.

✅ Cuma sebelum anda memohon, perlu diingatkan bahawa web-promosi ini hanya dibuatkan khas untuk pengedar dibawah group/Branch rangkaian GMA Telecomunicasion (Mazelan Abas) sahaja.

✅ Jika anda bukan dari Branch GMA, permohonan anda akan diluluskan diperingkat awal, tetapi selepas beberapa hari web-promosi anda tidak akan berfungsi.

✅ Cara utk memohon, anda hanya perlu isikan borang dengan klik button dibawah ini.

biztonewow.com

✅ Sekiranya anda ingin menukar maklumat didalam webpromosi anda seperti no. tel, nama, sila login kedalam member area web-promosi, Password sementara adalah 1234.
LOGIN KE MA web-promosi.

Ini contoh2 web-promosi yang disediakan dan cara kegunaannya:

XXXXXXXX anda perlu tukar kepada nombor id anda.

✅ Jika anda ingin promote untuk mengajak orang baru menggunakan simkad ini, gunakan website ini:
www.biztonewow.com/xxxxxx
LIHAT CONTOH

✅ Jika anda ingin promote untuk mengajak orang baru menjadi pengedar simkad ini, gunakan website ini:
www.biztonewow.com/pro1.php?ref=xxxxxx
LIHAT CONTOH

✅ Jika ada orang yang bertanya anda cara2 nak menggunakan simkad ini, anda boleh berikan website ini:
www.biztonewow.com/use.php?ref=xxxxxx
LIHAT CONTOH

✅ Jika ada orang baru yang nak join, dia dah dapat simkad daripada anda tetapi tak tahu cara nak aktifkan simkad, anda berikan website ini:
www.biztonewow.com/aktif.php?ref=xxxxxx
LIHAT CONTOH

✅ Jika ada mana2 pengedar dibawah rangkaian anda yang masih belum faham untuk menjalankan bisnes ini, berikan website ini pada mereka:
www.biztonewow.com/dealer.php

Ramai pengedar menjual simkad Tonewow-Excel (TWE) secara offline. Ia bergantung kepada kelebihan dan kepakaran yang ada pada diri anda.

Yang paling penting, anda berjaya menjual simkad tersebut, dapat pelanggan baru.

Diantara teknik2 offline yg pernah saya lihat:

Berjumpa terus dengan kenalan.
Cara ini yg paling ramai orang buat. Jumpa direct je terus kawan2, adik beradik, mak bapak, suami isteri, anak2, saudara mara, terus ajak mereka guna simkad ini.

Sebarkan flyers.
Ada yg buat flyers sendiri, ada yg beli flyers yg dah siap. Mereka sebarkan di kawasan perumahan, ada yg letak dekat cermin kereta2 yg parking. Ada yg masukkan dalam surat khabar. Masuk dalam post box. Ada yg bagi di shopping mall.

Buka booth.
Ada juga yg buka booth di pasar2 malam dan juga di depan2 bank pada waktu malam.

Buat Ceramah.
Ada yg buat style MLM, ada ceramah, ada meeting, ada BOP, ada group2 tertentu dan mereka bergerak secara berkumpulan.

Jika anda ingin membeli bunting atau booth, anda boleh hubungi wakil kami melalui wasap,

biztonewow.com
RM25/pc Postage RM10 utk SM RM15 utk SS
Hubungi Puan Zaidah www.wasap.my/601164671429/orderbunting

biztonewow.com
Booth RM250 PVC. Berat 7kg. Postage SM RM35 SS RM95
Hubungi Puan Zaidah www.wasap.my/601164671429/orderbooth

✅ Promosi secara online merupakan satu teknik untuk kita memasarkan simkad tonewow ini kepada orang lain.

✅ Flatform yang sering digunakan oleh peniaga2 online sekarang ini adalah facebook dan instagram.

✅ Cara ini tidak memerlukan flyers, tidak memerlukan booth, tidak memerlukan office.

✅ Walau bagaimana pun, sebelum memulakan promosi di facebook, anda perlu mempelajari asas2 yg perlu dilakukan diperingkat awal.

Asas Facebook Marketing.


1. Join facebook group.
Setiap hari join dalam 5 ke 10 fb group.


2. Add friends baru.
Add friends seramai 20 orang SETIAP HARI yang aktif dari ahli2 groupfb tertentu, dan pastikan melalui facebook mereka yang mereka BELUM menyertai bisnes Tonewow lagi.


Selepas anda friends dengan mereka, anda digalakkan setting See First utk facebook mereka.

mazelan abas
Seterusnya, anda kena selalu LIKE dan COMMENT dalam posting mereka, barulah mereka akan melihat apa yang anda posting kemudian hari.

3. Clearkan friends request.
Seminggu sekali anda kena clearkan friends request tetapi sudah lama tidak menerima ajakan anda untuk menjadi friends anda. Kalau banyak sangat takut fb anda kena ban nanti.



4. Viralkan promosi anda.
✅ Cara share iklan anda ke group2 facebook.
✅ Anda perlu perbanyakkan komen setiap kali ada reaksi dalam iklan anda.



5. Kena tahu cara buat link wasap.
✅ Cara menulis link terus ke wasap didalam facebook untuk mendapatkan respond.

✅ Jika anda ingin membuat iklan dan mengharap orang memberi respond terus kedalam wasap anda, anda kena tahu cara menulis link wasap.

✅ Link wasap anda perlu ditulis seperti contoh dibawah ini:
www.wasap.my/60(Nombor Telefon anda)/"KOD"

Contoh iklan:
Pelajari teknik buat duit secara online hanya dari rumah sahaja.
Hubungi segara di www.wasap.my/6001159055555/NakJoinTonewow


6. Buat Facebook Page.
✅ Jika anda ingin berniaga secara online, anda wajib kena buat satu facebook page.

Pertama sekali;
biztonewow.com
Lepas tu;
biztonewow.com
Lepas tu;
biztonewow.com Lepas itu, ikuti arahan yang diberikan.


biztonewow.com
7. Buat akaun Instagram.
✅ Jika anda ingin berniaga secara online, anda wajib kena buat satu akaun instagram.

✅ Pergi ke PlayStore dan install Instagram.

PERINGATAN:
✅ Kesemua perkara diatas yang saya suruh utk anda lakukan, ianya akan diperlukan semasa kita belajar secara mendalam tentang online marketing di bab yang akan datang.

Teknik Promosi PERCUMA Online.

✅ Contoh2 iklan yang anda boleh post ke dalam fb pribadi, fb group, fb page dan instagram anda.

✅ Tapi pastikan anda ubah terlebih dahulu xxxxx kepada nombor id TWE anda.

✅ Jika tidak, link promosi anda akan pergi kepada orang lain.



Contoh iklan 1.

Simkad Super Saver - SSS

✅ Hanya langgan pakej RM50, tahan sebulan, anda akan dapat 89Gb + call tanpa had kesemua rangkaian. 😊😊😊😊

✅ Boleh kekal nombor lama.
✅ Nak guna nombor baru pun boleh.

😡😡😡😡 Tak mau jimat ke? Jangan membazir, sayang duit bayar/topup mahal2 setiap bulan. Duit bukan senang nak cari oooi... Ni ada yang jimat ni haa...

www.biztonewow.com/xxxxxx
KLIK link diatas ini.

______________________
Untuk dapatkan ayat promosi diatas ini dalam wasap anda, KLIK DISINI.

Contoh iklan 2.

Boleh ke hidup macam orang lain dengan hanya menjadi penjual simkad tonewow ni?😏😏😏
https://www.youtube.com/watch?v=H7rU7PhdfRM

Mohon sekarang untuk menjadi penjual simkad Tonewow !
www.biztonewow.com/pro1.php?ref=xxxxxxx
.
.

______________________
Untuk dapatkan ayat promosi diatas ini dalam wasap anda, KLIK DISINI.

Contoh iklan 3.

✅ Bisnes mengedarkan simkad telefon jenama Tonewow.

✅ Modal tak perlu besar, RM100-RM200 pun dah cukup.

✅ Resiko kerugian terlalu kecil.

✅ Produk sangat menarik kerana ada pakej yg sangat menarik.

✅ Langgan pakej RM50 sebulan, dapat 89 Gb.

✅ Dan dapat buat call kesemua rangkaian tanpa had.

✅ Keuntungan berdasarkan orang topup, banyak mereka topup tinggilah keuntungan anda.

✅ Anda tak perlu berhenti kerja untuk buat bisnes ini.

✅ Tak tahu nak promote kat orang lain?

✅ Anda diajar disekolah online cara2 buat promosi yang paling2 mudah. Tinggal buat aje.

✅ Malah anda akan diberikan web promosi percuma untuk buat promosi hanya dari rumah sahaja.

✅ Ayat utk buat promosi pun diberikan percuma.

✅ Gambar untuk promosi pun diberikan percuma.

✅ Apa yg perlu anda buat, hanya KLIK dan baca saje dulu website saya ini,
www.biztonewow.com/pro1.php?ref=xxxxxxx
.
.

______________________
Untuk dapatkan ayat promosi diatas ini dalam wasap anda, KLIK DISINI.

Contoh iklan 4.

✅ Anda menghadapi masalah bayar bil atau topup yang tinggi setiap bulan?😬😬

✅ Simkad Tonewow beri anda penyelesaian dan penjimatan. 😳😳😳

👍👍👍 Jawapannya ada disini www.biztonewow.com/xxxxxxx

✅ Anda masih tercari-cari kerja sambilan untuk dapatkan duit extra supaya poket anda tidak lagi kosong di tengah bulan?💰💰

✅ Simkad Tonewow beri anda jalan penyelesaiannya.😳😳😳

👍👍👍 Jawapannya ada disini www.biztonewow.com/pro1.php?ref=xxxxxxxx
KLIK DAHULU LINK DIATAS.👆👆👆👆👆


______________________
Untuk dapatkan ayat promosi diatas ini dalam wasap anda, KLIK DISINI.

Gambar utk anda gunakan.


Cara2 utk donwload gambar2 dalam handphone anda, tekan lama sedikit pada image tersebut, dan klik SAVE IMAGE.

biztonewow.com

Contoh2 image yg anda boleh download:
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com
biztonewow.com



Iklan PERCUMA di fb Market Place.


✅ Ramai yang tak tahu dan tak menggunakan tempat beriklan percuma di market place ini.

✅ Sedangkan ia sangat berkesan untuk anda beriklan.

✅ Lihat video ini telebih dahulu.


Sini saya mencadangkan iklan harian yang boleh anda gunakan setiap hari.


Iklan Hari Ahad.

Gambar yg dicadangkan.
biztonewow.com
Ayat promosi:
✅ Pernah rasa, bila tengah2 buat call, tengah2 sembang, line putus pasal habis kredit ???? 😣

✅ Pernah rasa, bila time nak buat satu call tersangat penting, tiba2 tak boleh, pasal habis kredit??? 😖😖

✅ Lepas ni, ANDA tak perlu nak susah hati lagi, pasai dah ada....... 😲😲😲

KLIK DISINI http://biztonewow.com/ahad.php?ref=XXXXXXXXX

(untuk hari2 lain, masih dalam pembikinan).
Teknik Promosi BERBAYAR Online.

✅ Saya menggunakan macam2 iklan berbayar melalui social media ini, diantaranya saya gunakan fb adv, fb boost, instagram adv, dan juga menumpang dan membayar charge dari instagram orang2 yg banyak follower mereka.

✅ Tetapi dalam banyak2 promosi berbayar yang saya gunakan, hanya instagram adv yang memberi kesan yang paling baik bagi saya. Malahan kosnya juga kita sendiri boleh set berapa banyak yg kita sanggup keluarkan untuk beriklan.

✅ Untuk menggunakan insta adv ini, rakan2 perlu ada:

1. Akaun instagram itu sendiri.
2. Dan satu akaun facebook page.
(Sebab instagram ini juga dimiliki oleh facebook inc.).

✅ Jadi jika rakan2 nak tengok bagaimana saya buat iklan berbayar melalui insta adv ini, rakan2 boleh lihat video ini terlebih dahulu.



Insentif-1 Pelancongan Utk Pengedar.

biztonewow.com
✅ Untuk menggalakkan pengedar mendapatkan komisyen yg tinggi utk diri anda sendiri, HQ telah memberikan satu pakej galakkan kepada anda.

✅ Kelayakkan: Pengedar yang berjaya mendaftarkan pengguna seramai 130 orang bermula daripada 1.1.2020 sehingga 31.12.2020

✅ Semua pengguna tersebut perlu berstatus aktif sehingga 31.12.2020

✅ Semua pengguna tersebut perlu melanggan mana2 pakej, dan nilai terkumpul pakej tersebut perlulah minima RM250 sehingga 31.12.2020

✅ Mana2 pengedar yg memenuhi syarat diatas akan menerima pakej pelancongan ke Australia:

Selama lebih kurang seminggu,
Tiket flight pergi/balik percuma,
Tempat tinggal di hotel mewah percuma,
Makan tghari/malam percuma,
Dibawa berjalan2 tempat menarik percuma
Diberikan duit poket utk berbelanja.

✅ Melancong ini besar kemungkinan pada bulan May 2021.

Insentif-2 Pelancongan Utk Pengedar.

biztonewow.com
✅ Kelayakkan: Pengedar yang berjaya mendaftarkan pengguna seramai 85 orang bermula daripada 1.1.2020 sehingga 31.9.2020

✅ Semua pengguna tersebut perlu berstatus aktif sehingga 31.9.2020

✅ Semua pengguna tersebut perlu melanggan mana2 pakej, dan nilai terkumpul pakej tersebut perlulah minima RM200 sehingga 31.9.2020

✅ Mana2 pengedar yg memenuhi syarat diatas akan menerima pakej pelancongan ke Phuket, Thailand:

Selama lebih kurang seminggu,
Tiket flight pergi/balik percuma,
Tempat tinggal di hotel mewah percuma,
Makan tghari/malam percuma,
Dibawa berjalan2 tempat menarik percuma
Diberikan duit poket utk berbelanja.

✅ Melancong ini besar kemungkinan pada bulan Jan 2021.

Testimoni Pengedar Simkad Tonewow-Excel (TWE).

Bisnes mengedarkan simkad ini telah bermula pada bulan april 2010 oleh syarikat Tone Group.

✅ Semenjak dari tarikh itu ToneGroup telah melahir beratus-ratus jutawan.

biztonewow.com
✅ Sehingga hari ini semua diantara mereka masih mendapat komisyen ribuan ringgit, malahan berpuluh-puluh ribu ringgit setiap bulan.

✅ Mereka ini semuanya rata-rata tidak bekerja lagi. Duduk diam2, setiap bulan dapat duit. Ini adalah hasil usaha penat lelah mereka menjual simkad ini siang dan malam pada 2 tahun pertama menjadi penjual simkad ini.


biztonewow.com
Perkongsian Pengalaman:
Nama Dealer: Syed Fadil


biztonewow.com
Nama beliau tuan Syed Fadhil, baru berumur 22 tahun, tinggal di Rawang, Selangor.

Semasa berumur belasan tahun, dia diuji dengan satu penyakit yang menyebabkan sebelah kakinya mengalami kesukaran untuk berjalan seperti orang lain.

Tetapi ia tidak menghalang beliau untuk memulakan bisnes menjadi pengedar simkad tonewow-excel. Beliau memilih platform social media sepenuhnya untuk mempromosi dan menjual simkad ini kepada orang lain. Kerana cara ini amat selesa, tidak perlu keluar rumah utk menjalankan bisnes ini.

biztonewow.com
Selang beberapa tahun, beliau masih tetap sebagai penjual simkad. Masih tidak bekerja 9pg/5ptg seperti orang lain. Masih tetap duduk rumah dengan penuh keselesaan.

Kerana apa?
Kerana sekarang ini komisyen beliau sebulan dah pun mencecah RM 12,000. Sebulan, bukan setahun. Dan tiap2 bulan pulak komisyen dia semakin menaik. RM 12,000 sebulan tu tuan2, bukan sikit tau. Kalah gaji ramai diantara kita yang masih bekerja, tak kira kerajaan atau swasta. Kalah keuntungan sebulan seorang peniaga, seorang kontraktor kelas biasa.

Semoga beliau terus maju dan komisyen terus meningkat sebagai penjual simkad Tonewow-Excel. biztonewow.com
SOALAN.
Saya seorang agen tonewow tapi bukan dari group GMA (Mazelan Abas, boleh ke saya nak beli simkad dengan harga special yg ditawarkan dalam group ini?

JAWAPAN.
Boleh. Lihat terus dibahagian Beli simkad sebagai pengedar.